stress

Hoe is jouw gezondheid?

95% heeft een disbalans tussen de vetzuren omega-6 en omega-3 

Omega-3

Omega-3 is een hele belangrijke vetzuur. Ons lichaam maakt dit vetzuur niet zelf aan, daarom is het belangrijk dat we dit vetzuur innemen. We zijn hiervoor aangewezen op onze voeding en voedingssupplementen. Een andere belangrijke vetzuur is omega-6. Omega-6 en omega-3 horen met elkaar in balans te zijn in de verhouding 3:1. Helaas is dat vaak niet het geval doordat we door ons huidige westerse voedingspatroon teveel omega-6 binnen krijgen. Hierdoor ontstaat er een gemiddelde balans van 20:1. Deze disbalans is een oorzaak van veel gezondheidsproblemen

Waar zit omega-3 in?

Je krijgt dit vetzuur binnen door het eten van walnoten, lijnzaad, hennepzaad, zee groenten, groene bladgroenten, schaal- en schelpdieren en vette vis zoals zalm, makreel en sardientjes. Maar als je veel voedingsmiddelen eet waar omega 6 inzit dat is een gezonde balans waarschijnlijk ver te zoeken. Veel mensen eten vaak producten als koek, chips, gebak, kant-en-kaar-maaltijden, gefrituurd voedsel en grote hoeveelheden vlees. Hierdoor heb je in verhouding veel meer omega 6 in je lichaam dan omega 3.

 

'Een goede stabiele inname van omega-3 vetzuren is noodzakelijk en is de basis voor een goede gezondheid'

Waar is het goed voor?

Omega-3 ondersteunt veel belangrijke functies in het lichaam. Het is ontstekingsremmend, goed voor je hart en bloedvaten, je hormoonhuishouding, cholesterol en een gezonde bloedsuikerspiegel. Het ondersteund een goede werking van je hersenen, hart en immuunsysteem. Omega-3 vermindert de ontwikkeling van degeneratieve ziekten als Alzheimer en dementie. Tevens kan het ook aandoeningen zoals ADHD en depressie ten positieve beïnvloeden. Ook is het effectief bij psoriasis, acne, artrose en astma. Als laatste is het ook zeer belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en netvlies van je kindje tijdens de zwangerschap.

Een gezonde balans heeft o.a. de volgende gezondheidsvoordelen

 • Betere hersenfunctie 
 • Betere hartfunctie
 • Betere functie van het immuunsysteem
 • Ondersteunt een gezonde oogfunctie
 • Gezonde botten en spieren
 • Sterke tanden
 • Verlaagt/vermindert bloedcholesterol
 • Betere opname van vitaminen en mineralen
 • Goed voor hart en bloedvaten
 • Beschermt cellen tegen oxidatieve stress (beschadiging)
 • Optimale celdeling
 • Normale bloeddruk
 • Normale ontwikkeling van de ogen en hersenen bij foetus en zuigelingen
 • Meer energie
 • Verbeterd de concentratie

Waarom is het zo belangrijk? 

Aan veel westerse ziektebeelden liggen laaggradige ontstekingen ten grondslag. Dit zijn ontstekingen die blijven sudderen in het lichaam en die je veel energie, micronutriënten en hormoonstoffen kosten. Omega-3 is de schakelaar die in staat is om deze ontstekingen uit te zetten. Daarnaast ondersteund omega-3 de reparatieprocessen van de cellen. Ook versoepelt het celmembraan, waardoor alle vitaminen en mineralen beter in de cellen kunnen worden opgenomen. Hormonen en neurotransmitters kunnen daardoor ook beter de cellen in komen om hun werk te doen. Net zo belangrijk is daarbij de uitscheiding van afvalstoffen uit een cel, dit gaat ook veel beter dankzij omega-3. Een goede in-en uitwisseling in de cel is belangrijk om stroming en balans te creëren in je lichaam.

'Omega-3 is een belangrijke schakel in het omzetten van ziekte naar gezondheid, maar ook zeker het behoud van een goede gezondheid'

De balanstest

Wil jij weten hoe de gezondheid is in de binnenkant van jouw lichaam? Dat kan! Doe de balanstest en kom erachter of je omega 6 en omega 3 vetzuren in balans zijn. De juiste balans is 3:1 (3 componenten omega 6 en 1 component omega 3). Maar wist je dat 95% van de mensen deze balans niet heeft? We eten tegenwoordig teveel omega 6 en veel te weinig omega 3. Hierdoor hebben we ernstige tekorten en dit kan zich uitten in allerlei klachten!

 

Krijg een uniek inzicht in de huidige omega-6:3 balans van je lichaam door middel van een, zelf af te nemen, droge bloedtest. Het meet o.a. 11 vetzuren, de omega-6:3 balans en de flexibiliteit van het celmembraan. Deze informatie is heel waardevol: een soepele celmembraan zorgt namelijk voor een betere opname van voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen.


Wil jij weten hoe het gesteld is met de gezondheid binnen in je lichaam? En of jij in balans bent? Vraag dan hieronder meer informatie aan! Dan neem ik graag contact met je op, om je er meer over te vertellen. 

Ik wil graag meer informatie

Your information is safe with us