Gezondheid

Henrieke Koelewijn

Toegepast Psycholoog

Over HappyStart

HappyStart is opgericht om mensen te helpen naar een gezonder en gelukkiger leven. Iedereen verdiend een goed leven met een kans om het beste eruit te halen. Je hebt hier op aarde maar één leven, dus haal eruit wat er in zit! Het is nooit te vroeg of te laat om stappen te zetten naar een goede gezondheid (zowel lichamelijk als mentaal). Een gelukkig leven is iets waar iedereen aan kan werken.


HappyStart is er voor iedereen die zich interesseert in een gezond, ontspannen en gelukkig leven. Op de website vind je een online cursus voor een leven zonder stress en zorgen. Doormiddel van deze cursus bied ik informatie en geef ik praktische handvaten om ervoor te zorgen dat jij je weer meer ontspannen en gelukkiger voelt. De cursus bestaat uit video's, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Je kan de online cursus volgen waar en wanneer jij dat wil. Daarnaast kan je op de website blogberichten lezen over verschillende onderwerpen die te maken hebben met je lichamelijke en mentale welzijn.

Stappen naar een gezond en gelukkig leven

Een leven zonder stress en zorgen

Met deze cursus leer je een leven te creëren zonder stress en zorgen. Deze cursus richt zich ten eerste op het creëren van een gezonde balans, ten tweede op je gedachten en als laatste op de kracht van positiviteit. Heb jij ook genoeg van negatief denken, piekeren en spanning? Ontdek dan snel hoe jij gemakkelijk met je stress en zorgen kan afrekenen.


De Balanstest

Wist je dat 95% van de mensen een disbalans heeft tussen de vetzuren omega 6 en omega 3? Dit kan voor allerlei klachten zorgen in je leven. Omega 3 hoort thuis is een gezonde levensstijl en is onmisbaar voor je lichaam. Het draagt o.a. bij aan een gezonde hartfunctie, een gezonde hersenfunctie en een gezond immuunsysteem.


Leef Vrij

De basis van Gods plan voor jou is leven vanuit Gods rust en liefde in vrijheid en verbondenheid met Hem. Vanuit het verhaal over de verzoeking van Jezus in de woestijn ontdek je zeven sleutels om nieuwe gewoonten, denkpatronen, verlangens en handelingen te ontwikkelen. Elk gedeelte bestaat uit een overdenking, een Bijbeltekst en een praktische uitdaging. Ga jij mee op reis naar een vrij en gemakkelijk leven?

  Over mij:

Als Toegepast Psycholoog heb ik mij veel verdiept in psychische problemen en moeilijkheden. Het is mijn passie om mensen te helpen en samen te kijken naar mogelijkheden en oplossingen.


Ik heb de opleiding Toegepaste Psychologie voltooid en daar kwam ik erachter dat mensen coachen en begeleiden mijn passie is. Op dit moment ben ik werkzaam als hulpverlener in een vrouwenopvang waar volwassenen en kinderen verblijven die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Hierbij begeleid ik voornamelijk vrouwen naar een veiligere toekomst zonder huiselijk geweld. 


Via mijn website hoop ik mensen te bereiken die willen werken aan hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ik zet mensen graag in hun eigen kracht, omdat ik geloof dat iedereen krachten en positieve dingen heeft die je verder kunnen helpen. Het is alleen van belang dat je inziet wat je eigen krachten zijn en die inzetten om tot verandering te komen. Je kan veel meer dan jezelf denkt.

null

Samen met Sida Digristina-van Diermen heb ik het boek Leef Vrij geschreven. Dit boek is gebaseerd op de verzoeking van Jezus in de woestijn (Mattheus 4:1-11). We hebben zeven waardevolle sleutels uit dit stuk kunnen halen voor een leven vol rust en vrede. Ik hoop dat een ieder die dit boek gaat lezen mag ontdekken hoe je vanuit liefde en rust kan leven en dankbaar mag zijn voor elke dag. Het boek helpt je af te rekenen met bepaalde gewoonten, denkpatronen, verlangens en handelingen. Het is een prachtige combinatie van wijsheid uit de bijbel en psychologie. Elk stuk bestaat uit een overdenking, een bijbeltekst en een praktische uitdaging. Leef Vrij is vanaf nu te koop!


Het creëren van een leven dat jij wilt komt aan op een bewuste keuze. Jij hebt alles al in je om voor verandering te zorgen, alleen jij moet zelf de eerste stap zetten. Ik hoop dat je vandaag nog de keuze bewust maakt. Misschien is het wel nodig om het roer om te gooien of wil je maar een paar kleine veranderingen aanbrengen in je leven. Je bent het waard om een leven te leiden waar je tevreden mee bent. Wie weet mag ik je vergezellen in die mooie reis om je dromen/doelen/passies te bereiken. En vergeet niet, geniet ondertussen ook van de reis. Want vaak als je terugkijkt is de reis nog mooier dan de bestemming zelf.